Rezultatele investigaţiilor efectuate în laboratorul Centrului de Sănătate Publică Orhei, asupra apei prelevate săptămâna trecută din iazul orăşenesc, sunt pozitive în sensul permisiunii pentru scăldat.
Despre aceasta a relatat Pavel Doibani, șef de secție la CSP Orhei. Specialistul a declarat că şi de această dată, la fel ca la precedentele două investigaţii a calităţii apei din iaz, realizate la începutul şi la sfârşitul lunii iunie, în probe nu au fost depistate conţinuturi care ar pune în pericol sănătatea oamenilor. CSP Orhei va continua să monitorizeze situaţia, efectuând în fiecare lună câte două investigaţii de laborator, a declarat Doibani
Priveliște sinistră la iazul din Orhei. Pe oglinda apei – zeci de peşti morţi FOTO/VIDEO
Şi viceprimara Reghina Apostolova susţine că ultima investigație de laborator, care a fost efectuată de CSP Orhei la comanda Primăriei, nu denotă pericole pentru amatorii scăldatului. În ce privește pierea în masă a peștelui, care a avut loc miercurea trecută, aceasta a fost cauzată de alte pricini, decât poluarea apei, susține demnitara.
De ce a pierit peştele în iazul din Orhei? Ce spun DRSA și Primăria
Valeriu Smochină, şeful subdiviziunii Orhei a Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor, în gestiunea căreia se află iazul din Orhei, a declarat că încă nu a primit rezultatele investigaţiilor care urmau să fie efectuate de către un laborator ecologic. La rândul său, şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ştefan Mihalaș, susține că rezultatele probelor de apă din iazul din Orhei, care au fost prelevate de laboratorul Inspectoratului Ecologic de stat săptămâna trecută, vor fi cunoscute în zilele apropiate.
SVP: În curând vom cunoaşte dacă pieirea peștelui în iazul din Orhei e din cauza apei