Select your Top Menu from wp menus

SVP: În curând vom cunoaşte dacă pieirea peștelui în iazul din Orhei e din cauza apei

Preşedintele Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova (SVP), Oleg Ciocoi, declară că în curând va deveni cunoscut dacă motivul pieirii peştelui în iazul din Orhei este legat de calitatea apei.

Potrivit lui Ciocoi, acest lucru se va afla după ce un laborator specializat din capitală va analiza probele recoltate la Orhei. Totodată, şeful organizaţiei în gestiunea căreia se află iazul din Orhei, nu a exclus că de vină pentru starea peştelui ar putea fi şi apa, care este “stătută” din cauza că un râuleţ care îi asigura debitul practic a secat. Asta, după ce în calea sa au apărut două bazine acvatice nou create, în care acesta se varsă mai întâi. 

Vezi si Priveliște sinistră la iazul din Orhei. Pe oglinda apei – zeci de peşti morţi FOTO/VIDEO

Oleg Ciocoi a mai menţionat că, de fapt, în iazul pe care îl gestioneazăi şi aşa este foarte puţin peste, iar cel care a rămas e  de specii plătică şi caras. Reducerea peştelui este o consecință a litigiilor  de judecată legate de arenda şi gestiunea iazului, care au durat vreo 5 ani, timp în care puiet nu a fost populat, explică Ciocoi.  Oricum, după incidentul din această săptămână, situaţia este ţinută la control de către responsabilii din cadrul subdiviziunii locale, iar după obținerea rezultatelor de laborator se va proceda în consecinţă, susține președintele SVP din  Moldova .

Cu o zi mai înainte, despre prelevarea unor probe de apă din iaz, petru a le supune analizelor de laborator, a vorbit şi viceprimarul Regina Apostolova. Aceasta s-a referit însă la Centrul de Sănătate Publica (CSP) Orhei care a fost implicat în stabilirea  cauzei ce a condus la moartea zecilor de peşti, depistaţi miercuri dimineaţa în iazul din Orhei.

În chiar ziua producerii incidentului, medicul şef adjunct al CSP Orhei, Valeriu Dodu, declara că rezultatele investigaţiilor de laborator, efectuate cu o săptămână mai devreme, nu ofereau vreun motiv pentru interzicerea scăldatului în iazul din Orhei.

Vezi si De ce a pierit peştele în iazul din Orhei? Ce spun DRSA și Primăria

De notat că zona iazului din Orhei a fost redeschisă pentru odihnă şi recreere cu doar 3 zile înainte de pieirea peştilor. Sâmbăta, 1 iulie, după aproape 2 luni de lucrări de amenajare şi reconstrucţie, efectuate la indicaţia primarului Ilan Șor, aici a fost organizat un eveniment inaugural fastuos.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/svp-in-curand-vom-cunoaste-daca-pieirea-pestelui-in-iazul-din-orhei-e-din-cauza-apei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19