Select your Top Menu from wp menus

De ce a pierit peştele în iazul din Orhei? Ce spun DRSA și Primăria

Incidentul cu peştele mort, descoperit azi dimineaţa în iazul  din Orhei, nu a fost adus la cunoştinţa responsabililor de la Direcţia Raională Sănătatea Alimentelor (DRSA). Despre aceasta, în după amiaza zilei,  a relatat şeful adjunct al instituţiei, Dragoş Cornea. Este necesară o documentare, după care DRSA  se va putea pronunţa asupra problemei şi cauzei care ar fi putut conduce la pieirea peştelui, a menţionat Dragoș Cornea.

În după amiaza zilei s-a reuşit obţinerea unui comentariu și din partea Primăriei Orhei. Viceprimara Reghina Apostolova a fost surprinsă alături de consultantul său, fostul viceprimar Valentin Muntean, în timp ce inspecta iazul din Orhei.
Demnitara a declarat că nu poate spune ce a provocat moartea masivă a peştelui în iazul orăşenesc. Aceasta a menţionat că apele iazului nu sunt în gestiunea Primăriei, ci a Societăţii Vânătorior şi Pescarilor, şi că azi Centrul de Sănătate Publică Orhei a prelevat noi probe de apă, iar peste câteva zile vor fi cunoscute rezultatele de laborator.
De notat că la momentul conversaţiei cu viceprimara, în  iaz nu se mai vedea niciunul din zecii de peşti morţi care pluteau la suprafaţă, în dimineaţa zilei.

Vezi si Priveliște sinistră la iazul din Orhei. Pe oglinda apei – zeci de peşti morţi FOTO/VIDEO