Select your Top Menu from wp menus

Priveliște sinistră la iazul din Orhei. Pe oglinda apei – zeci de peşti morţi FOTO/VIDEO

 

La suprafaţa iazului din Orhei au apărut   peşti morţi. Fenomenul alarmant poate fi urmărit mai ales în apropierea digului, unde zac zeci de peşti nemişcaţi,  ieşiţi din adâncul apei. Potrivit unor persoane care au fost în zona iazului în decursul zilei de ieri, primele semne ale priveliștii sinistre au început să apară încă în ajun,  iar imaginile foto si video realizate azi confirmă moartea in masă a peștelui.

 

  • foto pesti
  • foto pesti 2

Dacă există şi pericol pentru doritorii de a se scălda în iaz – la această întrebare a fost solicitat să răspundă şeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, Valeriu Dodu. Acesta a declarat că în baza rezultatelor de investigare a calităţii apei, care au fost efectuate cu o săptămână în urmă , nu exista temei pentru interzicerea  scăldatului în iazul orăşenesc.  În ce priveşte peştele mort, această problemă nu ţine de competența CSP, ci a altor instituţii responsabile, a afirmat Dodu.

Şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, la fel şi-a declinat responsabilitatea pentru incidentul acvatic de ultimă oră, despre care a spus că nici nu a fost anunţat.

Apelurile telefonice către responsabilii de la Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor Orhei au rămas fără răspuns.

Până la publicarea acestei ştiri nu a fost posibil de obţinut vreun comentariu nici de la Primăria Orhei. Din anticameră s-a răspuns că e mai bine să o contactăm pe viceprimarul Reghina Apostolova, lucru care, însă, nu a reuşit.


De notat că, 3 zile mai înainte, sambata, 1 iulie, a avut  loc deschiderea festivă a zonei lacului din Orhei, după lucrările de renovare și reamenajare efectuate la indicația primarului Ilan Șor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/priveliste-sinistra-la-iazul-din-orhei-pe-oglinda-apei-zeci-de-pesti-morti-fotovideo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19