Select your Top Menu from wp menus

O meserie poate fi deprinsă și în penitenciar. La Brănești au fost înmânate diplome de studii mai multor deținuți FOTO

Un grup de persoane, care își ispășesc pedepsele  în Penitenciarul din Brănești, Orhei au primit astăzi diplome de studii. Certificatele, care atestă competențele lor în profesia de zugrav-tencuitor, au fost înmânate de o comisie din cadrul Școlii Profesionale din Orhei.

Potrivit lui Gheorghe Hacina, director-adjunct al Școlii Profesionale Orhei, cursurile de instruire care au durat 2 ani, au fost absolvite de 16 deținuți.  Anul trecut, și-a început studiile un grup de persoane, care vor primi calificarea de tâmplari.

 Vladimir Lupu ,șef Secție instruire și  educație  la Școala Profesională ,  a relatat că pentru viitor se preconizează predarea cursurilor de operator la mașinile de tăiat calcar, pentru care va fi încheiat un acord cu Î.S Brănești.

Procesul de instruire se desfășoară în incinta penitenciarului, care are două săli de clasă, amenajate în acest scop.

Iurie Cotruță,  șef  al Serviciului  activitate educativă psihologică și asistență socială din cadrul Penitenciarului Brănești, a declarat că inițial la cursurile de instruire s-au înscris 25 de persoane. Numărul acestora a scăzut însă din cauza transferurilor deținuților  în alte instituții sau expirării termenului de detenție.

În opinia lui Cotruță, astfel de cursuri sunt benefice pentru condamnați, contribuind la integrarea lor ulterioară în societate. Acesta a mai spus că instituția pe care o reprezintă, pentru a-i ajuta pe cei care se eliberează și au absolvit cursurile de instruire, se adresează la oficiile teritoriale ale Agenției pentru Ocuparea Forței Muncă.

În cei 8 ani, de când  în penitenciarul Brănești au început să fie predate cursurile de către pedagogii de la Școala Profesională din Orhei , diplome de studii  au obținut cca 150 de persoane.

 

  • diplome penitenciar branesti 10
  • diplome penitenciar branesti 9
  • diplome penitenciar branesti 8
  • diplome penitenciar branesti 7
  • diplome penitenciar branesti 6
  • diplome penitenciar branesti 5
  • diplome penitenciar branesti 4
  • diplome penitenciar branesti 3
  • diplome penitenciar branesti 2
  • diplome penitenciar branesti 1

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-meserie-poate-fi-deprinsa-si-in-penitenciar-la-branesti-au-fost-inmanate-diplome-de-studii-mai-multor-detinuti-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19