Select your Top Menu from wp menus

Aeroportul Internațional Mărculești se transmite în administrarea Ministerului Economiei

Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Mărculești” se transmite în administrarea Ministerului Economiei. O decizie în acest sens a aprobat  Guvernul, transmite IPN.

Vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al economiei, a menționat că Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Mărculești” a fost fondată în 2004 și are o suprafață de peste 265 de hectare. Totodată, dispune de o infrastructură complexă, fapt ce a determinat crearea, în baza  ei, a unei zone economice libere.

„În pofida măsurilor întreprinse, situația economică și financiară a acestei întreprinderi se înrăutățește. În zona economică liberă s-au înregistrat doar opt rezidenți, dintre care doar unul în ultimii ani. Totodată, întreprinderea înregistrează  constant, în ultimii trei ani, pierderi. În anul trecut – 54 mln lei”, a raportat Octavian Calmâc.

În opinia sa, delimitarea activităților aeroportului de cele desfășurate în zona economică liberă, precum și înlăturarea deficiențelor în gestionare sub aspect managerial și corporativ, ar putea schimba spre bine lucrurile la această întreprindere.

Ministerul Economiei  deține competențe de promovare a politicilor de atragere  a investițiilor în zonele economice libere.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aeroportul-international-marculesti-se-transmite-in-administrarea-ministerului-economiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19