Select your Top Menu from wp menus

Şedinţa CM Orhei: Câte un minut per decizie. Consilier: „Prea aţi luat-o hăisa!”

20 de minute. Atât a durat şedinţa ordinară a Consiliului municipal (CM) Orhei, care a avut loc la sfârşitul zilei de lucru de miercuri, 3 octombrie. Pentru o decizie s-a consumat, în medie, mai puțin  de 1 minut, iar rolul consilierilor a constat, în principal, în ridicarea mâinilor în semn de aprobare.

Vezi si  Eveniment RAR// După mai bine de 1 an şi 16 şedinţe extraordinare – o şedinţă ORDINARĂ a CM Orhei

Singurul consilier care nu face parte din fracţiunea majoritară şi vocea căruia s-a auzit în timpul şedinţei a fost Mihail Tihon. Acesta a încercat în două rânduri să adreseze întrebări, iar la sfârşit a venit şi cu o interpelare. În rest, votul s-a desfăşurat fulgerător, fiind dirijat de preşedintele şedinţei, Evgheni Pisov.

Consilierii au votat pentru vreo 20  de proiecte de decizii, care au fost aprobate pentru ordinea de zi, după ce liderul majoritarilor Pavel Verejanu a propus excluderea a 3 chestiuni planificate şi, totodată, supimentarea cu 5 chestiuni noi.

La şedinţă au fost prezenţi 25 de consilieri, însă nu toţi participau la votare. La un moment dat, secretara Consiliului, Ala Buracovschi, a avertizat că va indica acest lucru în procesul verbal al şedinţei: „Voi nota în procesul verbal că nu toți consilierii participă la votare”.

 Observaţia a atras o replică din partea lui Mihai Tihon, care a spus că din cauza vitezei mari a procedurii de votare, unii consilieri nici nu reuşesc să voteze: „Mai răruț ar trebui, atunci o să reuşească toţi. Prea aţi luat-o hăisa”.

Cu detalii, vom reveni.