Select your Top Menu from wp menus

Consilier municipal: „Marcaj rutier ca la Orhei nu există în Regulamentul de circulaţie.[…] Noi impunem încălcări”

 Consilierul municipal Mihai Tihon, fost şef al Poliţiei Rutiere din Orhei, bate alarma din cauza  marcajului rutier care a fost aplicat pe străzile oraşului contrar Regulamentului circulației rutiere.

În cadrul şedinţei Consiliului municipal Orhei (CMO) de miercuri, 3 octombrie, Mihail Tihon a făcut o interpelare verbală către primarul oraşului, Ilan Șor.  Consilierul a spus că în renovarea drumurilor s-au nvestit mulţi bani, dar marcajul a fost aplicat cu încălcări. Tihon a menționat că a fost sesizat de reprezentanţii a 5 dintre cele 6 şcoli auto din Orhei, care i-au atras atenţia că în timp ce ei anual învață în jur de 5 mii de discipoli  să respecte regulile de circulaţie, autoritale municipale impun încălcări.

Mihai Tihon a exemplificat prin străzile din chiar centrul Orheiului – Eminescu, Sadoveanu, Scrisului Latin, Chişinăului, unde au fost trasate linii care nu există nici în Regulamentul circulației rutiere  şi a opinat că proiectul marcajului trebuia să fie mai întâi supus unei expertize competente.

Vezi si Şedinţa CM Orhei: Câte un minut per decizie. Consilier: „Prea aţi luat-o hăisa!”

Primarul Ilan Șor i-a spus consilierului că a înţeles întrebarea şi în răspunsul, pe care l-a oferit în limba rusă, a declarat că nu Primăria aprobă marcajul rutier, ci poliţia, care a şi aprobat întregul plan al marcării străzilor din oraş.

Șor i-a propus lui Tihon ca, în cazul unor exemple concrete, să discute cu viceprimara Reghina Apostolova, dar consilierul a replicat că deja de trei  ori a discutat această problemă, iar responsabilii de la Inspectoratul de Poliţie Orhei susţin că nu au nimic cu aplicarea marcajului.  

În dialogul celor doi a intervenit cu justificări şi Veaceslav Zaporojan, managerul-sef al I.M. „Servicii Comunal Locative Orhei” (SCL), iar preşedintele şedinţei, consilierul din fracțiunea majoritară, Evgheni Pisov , s-a grăbit să încheie discuţia, declarând şedinţa închisă.

De notat că în anul curent, autorităţile municipale au delegat efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor  către întreprinderea subordonată – SCL Orhei , iar în anul trecut Primăria a achiziţionat de la aceeaşi întreprindere marcaje rutiere în sumă de cca 217 mii de lei. Tot atunci, Primăria a achiziționat, contra sumei de 500 de mii de lei, lucrări de plombare si marcare a străzilor de la compania „Genesis International”.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consilier-municipal-marcaj-rutier-ca-la-orhei-nu-exista-in-regulamentul-de-circulatie-noi-impunem-incalcari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19