Select your Top Menu from wp menus

2000 de lei anual – compensație pentru pedagogi și educatori. Guvernul a aprobat Regulamentul de alocare a compensației

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și în alte instituții de învățământ general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație financiară de 2 mii de lei anual, începând cu anul 2019. Banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice.

În acest scop, Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public. Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea de suporturi didactice, tehnică de calcul, produse software pentru utilizare în activități de instruire on-line și pentru dezvoltare profesională.

„Este un pas, poate nu cel mai important, dar un pas important prin care oferim aceste finanțe, astfel încât să le facem viața mai ușoară profesorilor. Este semnificativ că acest lucru că se întâmplă în ajunul Zilei Profesorului”, a specificat prim-ministrul Pavel Filip.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezente administrației instituțiilor de învățământ dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, au fost înregistrați 49.148 de profesori care activează în instituțiile de învățământ general public. În bugetul de stat pentru 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98 de mii de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/2000-de-lei-anual-compensatie-pentru-pedagogi-si-educatori-guvernul-a-aprobat-regulamentul-de-alocare-a-compensatiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19