Select your Top Menu from wp menus

Eveniment RAR// După mai bine de 1 an şi 16 şedinţe extraordinare – o şedinţă ORDINARĂ a CM Orhei

Pentru sfârşitul zilei de lucru de astăzi, ora 17, a fost anunţată convocarea în plen a Consiliului municipal Orhei.
Potrivit ordinei de zi, afişată pe pagină web oficială a Primăriei, consilierii vor fi invitați să-şi dea votul pentru 20 de proiecte de decizii, printre care şi astfel de chestiuni ca rectificarea bugetului şi execuţia bugetului anului curent.

Tot astăzi – cu 1-2 ore înainte de şedinţa în plen, vor avea loc şedinţele a trei dintre cele patru  comisii de specialitate din cadrul Consiliului municipal, unde consilierii ar urma  să avizeze fie pozitiv, fie negativ proiectele deciziilor pe care le-au primit la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a lua cunoştinţă.
Şedinţa de astăzi a CM Orhei a fost convocată, ca de obicei, prin dispoziţia primarului Ilan Shor, dar deosebirea constă în faptul că aceasta este prima şedinţă la care consilierii sunt chemaţi în regim ordinar, şi nu extraordinar, cum s-a făcut timp   de mai bine de 1 an.

Vezi si CM Orhei, locul unde ordinarul a devenit excepţie, iar extraordinarul – regulă//DOC

Din iulie anul trecut  şi până în prezent, consilierii municipali au fost convocaţi în mod rapid, adică extraordinar deja de 16 ori. În aceeaşi perioadă nu a avut loc nicio o şedinţă ordinară, despre care legea spune că trebuiesc convocate o dată la 3 luni.