Select your Top Menu from wp menus

Andrei Năstase va sesiza Procuratura Generală, împotriva lui Igor Dodon, care l-a recunoscut pe Vadim Krasnoselski în calitate de ”președinte al Transnistriei”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a anunțat că va depune astăzi o sesizare la Procuratura Generală, împotriva președintelui Igor Dodon, care l-a recunoscut pe Vadim Krasnoselski în calitate de ”președinte al Transnistriei”.

Potrivit lui Andrei Năstase, acest fapt reprezintă o ilegalitate, ”un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, după cum a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țară și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a mai subliniat Andrei Năstase.

Igor Dodon l-a primit săptămâna trecut la reședința prezidențială de la Condrița pe Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol, căruia i s-a adresat cu titulatura ”președintele Transnistriei”. Ascet fapt a fost condamnat de opoziție și de societatea civilă. Ulterior, serviciul de presă al președinției a argumentat că ”expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova”.

sursa: radiochisinau.md