Select your Top Menu from wp menus

PAS a protestat în fața Președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți!”

Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate au protestat în această dimineață la sediul Președinției, solicitându-i lui Igor Dodon să nu semneze decretele de promovare în funcții a unor judecători pe care îi consideră corupți. Ei s-au referit în mod special la judecătorul Vladislav Clima, desemnat recent de Consiliul Superior al Magistraturii la funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

PAS invocă deciziile controversate ale magistratului și consideră că prin această numire Igor Dodon va încerca să influențeze rezultatele alegerilor. De asemenea, reprezentanții PAS au îndemnat societatea să se opună încercărilor lui Igor Dodon de a prelua controlul asupra sistemului judecătoresc. Președinta PAS, Maia Sandu, a făcut un apel către cetățeni să semneze și o petiție lansată de formațiunea politică pentru ca Vladislav Clima să nu fie promovat în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, scrie radiochisinau.md

Ulterior președinția a venit cu o reacție în care afirmă că unii politicieni și-au început campania electorală.

„Unii politicieni au început campania electorală și promovarea sloganelor înainte de termenul prevăzut de legislația electorală. Ei caută orice motiv, presupus, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni. În particular, când vorbim despre Maia Sandu și justiție, să ne amintim că dumneaei, fiind prim-ministru în exercițiu, a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituționale”, se arată în răspunsul președinției.