Select your Top Menu from wp menus

Plângere la Inspectoratul de Poliţie Orhei, pentru a fi trasă la răspundere Marina Tauber// DOC/VIDEO

Acţiunile primarului comunei Jora de Mijloc şi vicepreşedintelui Partidului Șor, Marina Tauber la adresa jurnalistei şi directorului Radio Orhei, Tatiana Djamanov, din timpul manifestaţiei de la Orhei de duminică, 5 august, stau la baza unei plângeri care a fost depusă ieri, 7 august, la Inspectoratul de Poliţie (IP) Orhei.

În plângere sunt incluse două episoade, care sunt confirmate şi prin imprimări video, anexate în calitate de probe.
Primul: Marina Tauber face declaraţii false, denigratoare şi instigatoare la ură la adresa Radio Orhei, implicit, angajaților respectivei instituții, iar persoane din preajma ei o stropesc pe  jurnlistă și directoarea Radio Orhei cu apă. Al doilea: Marina Tauber intervine brutal, alungând-o pe jurnalistă cu mătura şi expresii ofensatoare, în timp ce aceasta intervievează o persoană. În plângere este menţionat că prin aceste acţiuni Marina Tauber a împiedicat intenţionat desfăşurarea activităţii profesionale, de jurnalist. Mai mult, în calitate de conducător al manifestanţilor, Marina Tauber, prin exemplu propriu, instiga şi alte persoane să o atace pe jurnalistă.

Menţionăm că în timpul manifestaţiei de duminică, din partea organizatorilor au avut loc şi alte acţiuni de instigare la ură şi atac asupra jurnaliştilor Radio Orhei. Dar, pentru a nu supraîncărca plângerea către poliție, aceste episoade au fost omise. La fel, nu au fost denunţate două persoane care, în contextul manifestaţiei, au vocalizat expresii ameninţătoare la adresa jurnaliştilor, cu utilizarea cuvintelor “spunzurați” şi “cimitir”.

Plângerea către IP Orhei şi probele video anexate la document, dar şi secvenţe video ale altor incidente care îi vizează pe jurnalişti. mai jos: