Select your Top Menu from wp menus

Un fost polițist și alte patru persoane au fost reținute pentru furt, jaf și tâlhării

Un fost polițist și patru membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru furt, jaf și tâlhării săvârșite pe întreg teritoriul țării. Anunțul a fost făcut astăzi de către procurorul Denis Rotaru, în cadru unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Suspecții au vârstele cuprinse între 22 și 35 de ani și sunt originari din zonele sud și centru ale țării. Aceștia au comis infracțiuni similare în Federația Rusă, iar unul dintre bănuiți și-a ispășit pedeapsa în această țară. Totodată, alți șapte membri ai grupării se află în prezent în afara țării și urmează a fi anunțați în căutare internațională.

Procurorul Denis Rotaru a specificat că oamenii legii au stabilit 17 cazuri de săvârșire a infracțiunilor, în urma cărora a fost cauzat un prejudiciu de circa două milioane de lei.

„Făptașii spărgeau safeuri și terminale de plată în doar 60 de secunde, iar fostul om al legii ajuta inculpații să șteargă urmele infracțiunilor. Crimele erau comise în Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi, Bălți, Călărași, Edineț și Glodeni. Pe lângă spargerea safeurilor și terminalelor, suspecții mai sustrăgeau bani și bijuterii. Gruparea a intrat în vizorul poliției la finele lunii septembrie 2017. Până la săvârșirea infracțiunilor, cu 10-15 zile înainte, bănuiții analizau atent locația, iar în ziua crimei lăsau automobilele la o distanță de 3-4 km de la locul infracțiunii. Aceștia mereu aveau mașini, haine și încălțăminte diferită pentru a fi depistați mai greu. În timpul crimelor, bănuiții nu foloseau telefoane mobile, ci stații radio performante, iar metalele erau pur și simplu tăiate”, a afirmat Rotaru.

La rândul său, Igor Zglavuță, șef de Direcție în cadrul Inspectoratului Național de Investigații, a specificat că gruparea a fost reținută în flagrant la 24 iulie. „Am decis să efectuăm reținerea întrucât bănuiții intenționau să plece în una din țările Uniunii Europene pentru a săvârși o infracțiune. Pe acest caz, au fost realizate 36 de percheziții, inclusiv la domiciliile persoanelor. În cadrul descinderilor au fost depistate mijloace financiare în monedă națională și valută străină, bijuterii, un aparat de descarcerare a metalului, folosit la săvârșirea infracțiunilor, mănuși, echipament sportiv, bâte din lemn și un detector la metal pentru căutarea safeurilor în pereți sau locuri dosite”, a afirmat Zglavuță.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-fost-politist-si-alte-patru-persoane-au-fost-retinute-pentru-furt-jaf-si-talharii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19