Select your Top Menu from wp menus

Focar multiplu în sudul republicii: rujeolă la 20 de copii din Găgăuzia, Vulcănești și Ungheni

Ministerul Sănătăţii a difuzat astăzi un comunicat de presă despre existenţa unui focar multiplu cu suspecţie la rujeolă, cu implicarea a 20 de copii. Doar 3 din acești copii aau fost vaccinați cu o singură doză de component rujeolic, ceea ce nu este suficient pentru a fi protejați de infecţie.

Copiii ar fi  contactat boala într-o tabără de vară din Morenii Noi, raionul Ungheni, care activa fără coordonarea cu autoritățile competente.Persoana suspectată de a fi sursa infecţiei este din satul Cazaclia şi a venit în tabără, deja cu semne clinice de rujeolă, după ce s-a aflat timp de o săptămână în Bolgrad, regiunea Odessa, unde a contactat cu persoane bolnave de rujeolă.

Copiii suspecți curujeolă sunt din  raionul Ciadîr-Lunga: opt  din localitatea Beșghioz, câte patru  din Copciac și Cazaclia, trei – din raionul  Ungheni şi unul din  raionul Vulcăneşti.

Toți copiii au manifestat febră 38-39 0C, conjuctivită, rinoree, tusa uscată și erupții maculo-papuloase cutanate, la început pe față, apoi pe gât. Acum bolnavii  se află sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratamentul corespunzător.

În comunicat se spune că părinții ar fi refuzat să vaccineze copiii, deoarece ar face parte dintr-o confesiune religioasă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/focar-multiplu-in-sudul-republicii-rujeola-la-20-de-copii-din-gagauzia-vulcanesti-si-ungheni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19