Select your Top Menu from wp menus

O singură propunere pentru şedinţa CR Orhei: VÂNZAREA stadionului DOC

Consilierilor raionali, care vor fi adunaţi mâine la o şedinţă extraordinară, le va fi propus să aprobe un proiect de decizie privind vânzarea Complexului Sportiv raional  în cadrul unei licitaţii cu strigare. Potrivit proiectului, Complexul a fost evaluat la  peste 47 de milioane de lei,  sumă pe care viitorul proprietar va trebui să o achite în decurs de 2 ani.

Proiectul nu este de găsit printre altele, care au fost publicate pe site-ul oficial al Consiliului raional, şi nu dispune de vreun document informativ aferent, în afară de un proaspăt demers al conducerii FC Milsami care, mai nou, solicită vânzarea stadionului din centrul oraşului.

Vezi: COMPLEXUL SPORTIV RAIONAL ORHEI: DUPĂ O RECONSTRUCŢIE GRANDIOASĂ, UN VIITOR INCERT /FOTO/DOC/VIDEO

În ultimele două zile înainte de şedinţa în plen , proiectul a fost examinat de către comisiile de specialitate ale CR Orhei. Cel puţin una din ele, cea de administraţie publică şi drept, nu şi-a dat acordul pentru propunerea  în favoarea căreia a pledat preşedintele raionului, Tudor Golub (PDM) . Acesta le-a prezentat membrilor comisiei câteva argumente şi a repetat intenţia de a construi din banii obţinuţi pentru complex un stadion polivalent în preajma fostului gimnaziu-internat dn cartierul Bucuria.  O poziţie similară a fost exprimată de către un alt demnitar raional, vicepreşedintele Ilie Rabii (PPEM).

Majoritatea membrilor comisiei s-a abţinut să voteze pentru vânzarea stadionului din centrul oraşului, întreţinerea căruia, în opinia adepţilor privatizării, costă scump. În cadrul polemicilor îndelungate, cel mai aprig s-a pronunţat împotriva vânzării socialistul Timofei Cocârla. Acesta a spus că despre soarta stadionului existent ar trebui întrebaţi cetăţenii şi că şi stadionul care se plănuieşte de construit, va necesita ulterior cheltuieli de întreţinere.

Amintim că timp de mai bine de doi ani, administraţia FC Milsami, a intervenit pe lângă autorităţile raionale cu solicitarea de a lua Complexul sportiv raional în arendă pe o perioadă de 25-30 de ani.

În această lună, conducerea raionului a organizat două întruniri, pe care le-a numit dezbateri publice, în cadrul cărora au răsunat trei propuneri referitoare la viitorul complexului – darea în arendă, vânzarea sau  crearea unei întreprinderi  noi, în care Complexului sportiv sa-i revină o anumită cotă-parte.

  • proiect stadion 1
  • proiect stadion 2
  • proiect stadion 3

Vezi si: STADIONUL din Orhei, mai mult între ARENDĂ şi VÂNZARE


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/o-singura-propunere-pentru-sedinta-cr-orhei-vanzarea-stadionului-doc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19