Select your Top Menu from wp menus

STADIONUL din Orhei, mai mult între ARENDĂ şi VÂNZARE

Perspectivele stadionului din oraşul Orhei se vor limita, după toate probabilităţile, la vânzare ori la darea în arendă pe o perioadă îndelungată. Aceste două variante au prevalat în timpul încă unei runde de discutii într-un format mai larg, la care au participat  reprezentanţii  Consiliului raional Orhei şi ai conducerii FC Milsami.

Vezi şi Răspuns despre ARENDA Complexului Sportiv Orhei, până la 1 aprilie

În după amiaza zilei de astăzi, despre intenţiile clubului de fotbal referitoare la Complexul sportiv din Orhei a vorbit directorul Milsami,  Viorel Jardan. Acesta a reiterat că dorinţa conducerii clubului este de a lua complexul în arendă pe o perioadă de 25-30 de ani. Jardan a spus că ar fi posibilă şi cumpărarea, dar asta în cazul în care plata va fi eşalonată pe o perioadă cuprinsă între 2 i 5 ani. Suma care a fost rostită în sală în context în sala s-a ridicat la 40-50 de milioane de lei. 

Ca şi la discuţiile de acum două zile, au existat consilieri raionali, ca Oleg Vasilcan (PCRM)  şi Valentin Bodiu (PDM), care s-au pronunţat pentru vânzarea complexului sportiv. De această dată, şi preşedintele raionului, Tudor Golub (PDM) s-a arătat favorabil vânzării stadionului, argumentându-şi opinia prin cheltuielile pentru întreţinerea acestui obiect sportiv. Acesta  a invocat şi perspectiva utilizării banilor  obţinuţi pentru stadionul din centrul Orheiului  în scopul construirii  unui stadion polivalent  nou într-un alt sector al oraşului.

Părerile consilierilor prezenţi la discuţii au fost, totuşi, împărţite. Vladislav Şevcenco (PDM) a vorbit despre crearea  unei întreprinderi mixte  în care Consiliul raional şi Milsami să-şi partajeze nişte cote-părţi.Un alt consilier raional, Timofei Cocârlă (PSRM) a optat pentru oferirea stadionului în arendă.

S-a convenit că pentru o viitoare şedinţă a Consiliului raional Orhei vor fi pregătite proiecte de decizii cu variantele enunţate în timpul discuţiilor din săptămâna curentă.

Vezi si COMPLEXUL SPORTIV RAIONAL ORHEI: DUPĂ O RECONSTRUCŢIE GRANDIOASĂ, UN VIITOR INCERT /FOTO/DOC/VIDEO


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/stadionul-din-orhei-mai-mult-intre-arenda-si-vanzare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19