Select your Top Menu from wp menus

Japonezii vor construi un ascensor care ne va duce in spatiul cosmic

O firmă japoneză, „Obayashi”, îşi propune să construiască, până în 2050, un ascensor care să ducă pasageri în spaţiu.
Ascensorul spaţial ar urma să ruleze pe un cablu de nanotuburi din carbon, un material a cărui structură este de 20 de ori mai rezistentă decât cea a oţelului.
Cabina s-ar putea deplasa graţie unei tije uriaşe, care ar măsura 96.000 de kilometri – un sfert din distanţa dintre Terra şi Lună, scrie Mediafax.

Viteza ascensorului ar urma să atingă 200 de kilometri pe oră, ceea ce-i va permite să ajungă, după o călătorie de o săptămână, la o staţie orbitală, situată la o altitudine de 36.000 de kilometri.

Turiştii spaţiali vor rămâne pe această platformă, dar savanţii de la bordul ascensorului şi-ar putea continua călătoria, până la capătul tijei.

Compania “Obayashi” îşi propune să trimită cu regularitate circa 30 de pasageri pe orbită în jurul Terrei.

Costul proiectului încă n-a fost estimat, n-a fost stabilită nici zona de pe Terra în care ar putea fi fixat cablul.

“Obayashi” este considerată una dintre cele mai serioase companii japoneze. Ea se află pe punctul de a finaliza construcţia Tokyo Sky Tree, cel mai înalt edificiu din Japonia (634 de metri). Firma niponă a participat şi la construirea metroului din Dubai şi a Stadionului Australia, inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney.

Mediafax mai notează că „ascensorul spaţial” ar fi inspirat de “ascensorul de sticlă” folosit de personajul Charlie în romanul “Charlie and the Great Glass Elevator”, scris de britanicul Roald Dahl.

sursa:liubertatea.roWarning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/japonezii-vor-construi-un-ascensor-care-ne-va-duce-in-spatiul-cosmic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19