Select your Top Menu from wp menus

19 lucruri pe care nu le ştiai despre preşedinţii din SUA

Dacă despre preşedinţii din Republica Moldova ştii deja prea multe şi nu vrei să mai auzi nimic despre ei, îţi propunem sa afli câteceva despre preşedinţii pe care i-a avut SUA.

Află câteva lucruri interesante despre cei care au ocupat, de-a lungul vremurilor, funcţia de preşedinte al SUA.

Despre Rutherford B. Hayes (preşedinte între anii 1877-1881) se spune că a fost primul preşedinte care a folosit un telefon . Numărul lui de telefon era 1.

Cel mai înalt preşedinte al SUA a fost Abraham Lincoln (a condus SUA între1861 – 1865 şi a fost primul preşedinte republican). El avea o înalţime de 1,90 metri.

Cu o înălţime de 1,62 de metri, James Madison (a fost cel de-al patrulea preşedinte. A fost în funcţie între anii 1809 şi 1817) a fost cel mai scund preşedinte pe care l-au avut americanii.

Preşedintele James Abraham Garfield putea să scrie cu ambele mâini, în acelaşi timp, dar şi în limbi diferite. El a stat în funcţie din 4 martie 1881 şi până pe data de 19 septembrie1881.

Gerald R. Ford a fost preşedintele care a organizat balul de absolvire al fiicei sale la Casa Albă. În funcţie a stat între anii 1974 – 1977.

Grover Cleveland a fost primul şi singurul preşedinte care a servit în funcţie în două mandate neconsecutive: între 1885-1889 si între 1893-1897.

Despre George Washington se spune că îi mai rămăsese un singur dinte în gură când a devenit preşedintele SUA, din cauza obiceiului de a sparge nuci cu dinţii. Despre mitul că ar fi avut proteză din lemn se spune că este o invenţie, dar este adevărat că avea proteza dentară din fildeş de elefant şi de hipopotam, ţinute împreună cu arcuri din aur. George a fost singurul preşedinte care a luat 100% din voturile electorale. A fost ales preşedinte în 1789 şi apoi în 1792.

Ronald Reagan poartă titulatura de cel mai bătrân preşedinte. El avea vârsta de 69 de ani când a fost numit în funcţie. Kennedy a fost unul dintre cei mai tineri preşedinti: 43 de ani.

Theodore Roosevelt (a servit două mandate între anii 1901 şi 1909) avea 42 de ani când a devenit preşedintele SUA, şi l-a succedat în funcţie pe McKinley, care a fost asasinat.

John Adams a fost primul preşedinte care a locuit in renumita Casă Albă.

George Bush Sr. (preşedinte între anii 1989-1993) a supravieţuit celor patru prabuşiri cu avionul, în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Preşedinţii Lincoln, Garfield, McKinley şi Kennedy au fost asasinaţi in timpul interimatului.

Ulysses S. Grant (preşedinte între 1869 – 1877)a fost amendat cu 20 de dolari pentru că a mers cu viteză în caleaşca sa trasă de cal.

Tentative de omor au existat şi asupra preşedintilor Jackson, T. Roosevelt, F. Roosevelt, Truman, Nixon, Ford, Carter, Reagan, G.H.W. Bush, Clinton şi G.W. Bush.

William H. Taft (preşedinte între 1909-1913) a fost catalogat drept cel mai gras preşedinte al SUA. El cântărea puţin peste 150 de kilograme.

Dintre toţi preşedinţii SUA, Lincoln, Jefferson, F Roosevelt, Washington, Kennedi si Eisenhower au avut chipul imprimat pe monede americane.

Chester A. Arthur (preşedinte între 1881-1885) obişnuia să îşi schimbe pantalonii de câteva ori pe zi. În garderobă, Chester avea 80 de perechi.

George W. Bush (preşedinte din 2001 până în 2009) a bătut recordul de a avea cele mai multe zile de concediu, din istoria preşedinţilor SUA, iar asta chiar în primul an de mandat.

Actualul preşedinte al SUA (şi primul afro-american) Barack Obama, a lucrat la o gelaterie, în perioada tinereţii sale, iar acum spune că nu o mai suportă. El a fost ales preşedinte al americanilor în 2008.

sursa: hotnews.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/19-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-presedintii-din-sua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19