Select your Top Menu from wp menus

Întreprindere Municipală a diminuat venituri cu sute de mii de lei şi a colecat taxe ilegale

Întreprinderea Municipală Achiziţii Comerţ şi Pieţe din Orhei şi-a diminuat veniturile cu peste 270 de mii de lei pentru că nu a indicat corect locurile de comerţ şi suprafeţele acestora. Datele se conţin în raportul Curţii de Conturi (CCRM )privind auditul conformităţii administrării fondurilor publice în cadrul întreprinderilor municipale pe anul 2013.
In raport mai este mentionat  că testarea integrității și corectitudinii încasării plăților la ÎM ACP a relevat că persoana care încasează plata pentru serviciile de piață nu cunoaște prevederile contractuale, în special cele ce  țin de mărimea plății. De asemenea, evidenţa decontărilor se ţine prin metoda de casă, ceea ce generează neînregistrarea creanţelor de 51,0 mii lei şi necalcularea penalităţilor de 2,7 mii lei.
Potrivit auditului CCRM,  întreprinderea nu asigură efectuarea decontărilor în numerar conform prevederilor Regulamentului de utilizare a maşinilor de casă şi control. Din cauza neincheierii  contractelor  pentru serviciile de salubrizare cu 36 de beneficiari de comerţ stradal,  veniturile  s-ar fi micsorat cu circa 34,2 mii lei. In acelasi timp, intreprinderea a colectat unele taxe ilegale, care nici nu au fost aprobate de Consiliul Orăşenesc (CO) Orhei, cum ar fi plata pentru compensare din care a incasat peste 23 de mii de lei.

Amintim  ca pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a CO Orhei de  la sfarşitul lunii iunie curent,  a figurat chestiunea referitoare la raportului Curţii de Conturi . Fără mari dezbateri, cu doar câteva abţineri, majoritatea aleşilor locali au decis  să ia act de informaţiile prezentate în document şi să audieze rapoartele intreprinderilor municipale din Orhei la sfârşitul anului, în luna decembrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/intreprindere-municipala-a-diminiuat-venituri-cu-sute-de-mii-de-lei-si-a-colecat-taxe-ilegale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19