Select your Top Menu from wp menus

CA: Consiliul Raional Orhei nu a respectat legea când a decis să vândă Complexul Sportiv Raional

Curtea de Apel (CA) Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Orhei prin care a fost anulată decizia autoritalilor raionale de scoatere la vânzare  a Complexul Sportiv Raional (CSR). Decizia Consiliului Raional (CR) Orhei, care a fost contestată de Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat Orhei, potivit judecătorilor din Orhei și Chișinău,  a fost adoptată cu încălcarea legii privind transparența în procesul decizional.

În ședința CR Orhei din martie 2016,  majoritatea consilierilor raionali a votat pentru scoaterea CSR Orhei la vanzare. Asta,  după ce conducerea echipei FC Milsami și-a exprimat continuu interesul de  a lua în arendă  Complexul Sportiv pentru  o perioadă de 25-30 de ani .

În cadrul sedinței din primăvara trecută, președintele raionului Tudor Golub a spus că împotriva înstrăinării pot fi doar acei care de vreo 10 ani nu au fost la  stadion şi nu ştiu în ce stare se află acesta. Pentru a-l dezvolta şi a-l întreţine e nevoie de investiţii, iar conducerea FC Milsami a promis  să le facă şi deja de 2 ani încearcă să obţină CSR fie prin arendă, fie prin cumpărare.

CSR Orhei a fost evaluat la peste 47 de milioane de lei şi, conform intenţiilor anunţate de președintele raionului,  banii obţinuţi în urma privatizării ar fi putut fi investiţi într-un  alt stadion polivalent. După decizia CR Orhei,  reprezentanții Milsami au declarat că prețul anunțateste prea mare, iar  CSR Orhei nu a fost expus la licitație.

Amintim că Complexul Sportiv Raional a fost reconstruit în perioada 2005-2007,  cu spijin financiar din partea UEFA și diverse contribuții ale agenților economici locali, dar și din alte părți ale republicii. Pentru lucrările de reconstrucție, care au fost efectuate de compania „Glorinal„, atât bugetul raional, cât și cel orășenesc s-au împrumutat cu milioane de lei.

Vezi și  investigația COMPLEXUL SPORTIV RAIONAL ORHEI: DUPĂ O RECONSTRUCŢIE GRANDIOASĂ, UN VIITOR INCERT 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ca-consiliul-raional-orhei-nu-a-respectat-legea-cand-a-decis-sa-vanda-complexul-sportiv-raional/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19