Select your Top Menu from wp menus

RISE Moldova: Afacerea lui Plahotniuc din Transnistria

Documentele obținute de RISE Moldova scot la lumină afacerea nedeclarată din regiunea separatistă transnistreană a celui mai influent politician și om de afaceri din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc. Compania se numește „Laminar” și a fost fondată în 1996, cu sediul la Tiraspol. Din 2010, firma se află în proces de lichidare. Asta după ce așa-zisa Curte de Arbitraj a Transnistriei a decis desființarea ei din motiv că „în ultimele șase luni compania nu a prezentat rapoartele contabile”.
Cu toate acestea, atunci când a candidat la alegerile parlamentare dar și în perioada mandatului de deputat, Plahotniuc nu a inclus-o în declarațiile sale de avere și interese. Victor Strătilă, vicepreședintele Comisiei Naționale de Integritate:
„Chiar dacă afacerea se află în proces de lichidare, însă din punct de vedere juridic există, funcționarul este obligat să o declare cu mențiunea că el este co-proprietar al acestei companii, dar ea este în proces de lichidare”.
Contactat de reporterul RISE, Vladimir Plahotniuc a răspuns scurt: „Sunați-mă peste un an”.

mai multe pe rise.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rise-moldova-afacerea-lui-plahotniuc-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19