Deşi, la nivel mondial, epilepsia afectează 50 de milioane de persoane, până acum nu s-a găsit niciun tratament care să „îi vină de hac”. În timp ce mulţi suferinzi trebuie să se mulţumească cu medicamentele care reduc numărul crizelor, la aproximativ 30-40 de procente dintre oamenii care suferă de epilepsie aceste tratamente nu dau roade.
Acum, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California, San Francisco, a concluzionat că un transplant de celule ar putea fi leacul pentru epilepsie.
Pentru a preveni supraexcitarea neuronilor, oamenii de ştiinţă au realizat o procedură relativ simplă: ei au transplantat celule de eminenţă ganglionară. Deoarece specialiştii studiau un tip de epilepsie în care crizele apăreau în hipocamp, ei au implantat aceste celule în această regiune a creierului. Pe lângă faptul că hipocampul este asociat cu aceste crize, el este cunoscut şi pentru implicarea lui în învăţare şi memorie.
mai multe pe turdetur.md
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…