Select your Top Menu from wp menus

Vindecarea epilepsiei este o realitate: cum au reuşit specialiştii să stopeze apariţia crizelor epileptice?

Deşi, la nivel mondial, epilepsia afectează 50 de milioane de persoane, până acum nu s-a găsit niciun tratament care să „îi vină de hac”. În timp ce mulţi suferinzi trebuie să se mulţumească cu medicamentele care reduc numărul crizelor, la aproximativ 30-40 de procente dintre oamenii care suferă de epilepsie aceste tratamente nu dau roade.
Acum, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California, San Francisco, a concluzionat că un transplant de celule ar putea fi leacul pentru epilepsie.
Pentru a preveni supraexcitarea neuronilor, oamenii de ştiinţă au realizat o procedură relativ simplă: ei au transplantat celule de eminenţă ganglionară. Deoarece specialiştii studiau un tip de epilepsie în care crizele apăreau în hipocamp, ei au implantat aceste celule în această regiune a creierului. Pe lângă faptul că hipocampul este asociat cu aceste crize, el este cunoscut şi pentru implicarea lui în învăţare şi memorie.

mai multe pe turdetur.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/vindecarea-epilepsiei-este-o-realitate-cum-au-reusit-specialistii-sa-stopeze-aparitia-crizelor-epileptice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19