VIDEO VIRAL: Disensiunile dintre Atena şi Berlin, transpuse într-un film satiric

Un film satiric, intitulat „A very european break up” (O despărţire foarte europeană) şi realizat de britanicul Bob Denham, care utilizează o serie de stereotipuri pentru a face haz de disensiunile greco-germane din timpul crizei euro, a devenit viral pe YouTube, scrie MEDIAFAX
El a acumulat facturi neplătite şi îşi revendică dreptul de a nu îşi face griji, ea nu mai vrea să tragă pentru el, în această comedie pe Internet care oferă versiunea sa asupra „certurilor” greco-germane din timpul crizei euro.

Însă oficialii europeni pot să stea liniştiţi. După ce aproape că a divorţat, cuplul, el Greco, un brunet nebărbierit, ea Germaine, o blondă crispată, va sfârşi prin a opta pentru reconciliere, aşa cum procedează în prezent Atena şi Berlinul cu scopul de a menţine coeziunea zonei euro.

O serie de publicaţii şi site-uri greceşti au prezentat sâmbătă această satiră, realizată de britanicul Bob Denham, care poate fi văzută pe YouTube sub titlul „A very european break up”.

Jucându-se cu stereotipurile psihodramei crizei datoriilor, realizatorul îşi înconjoară cuplul cu doi vecini, o spaniolă care îndeamnă la o apropiere şi un britanic care susţine o despărţire.

Referinţa la speculaţii ale pieţelor financiare cu privire la o ieşire a Greciei din zona euro este evidentă. Alte referinţe necesită mai multă atenţie, trimiţând la problema ratingului financiar sau a intervenţiilor Băncii Centrale Europene (BCE) în materie de achiziţionare de obligaţiuni.

„Vrem să arătăm că este posibil să faci un film comic abordând o problemă politică şi economică care influenţează toată Europa”, comentează realizatorul, citat de cotidianul grec Kathimerini.

Satira „aminteşte că există motive ca cele două ţări să continue să trăiască împreună. Este o poveste care vorbeşte despre Europa, nu doar despre Grecia şi Germania”, a adăugat Denham.

Potrivit Kathimerini, filmul a fost vizionat într-o singură săptămână de peste 130.000 de ori.

sursa:mediafax.ro

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago