Select your Top Menu from wp menus

VIDEO VIRAL: Disensiunile dintre Atena şi Berlin, transpuse într-un film satiric

Un film satiric, intitulat „A very european break up” (O despărţire foarte europeană) şi realizat de britanicul Bob Denham, care utilizează o serie de stereotipuri pentru a face haz de disensiunile greco-germane din timpul crizei euro, a devenit viral pe YouTube, scrie MEDIAFAX
El a acumulat facturi neplătite şi îşi revendică dreptul de a nu îşi face griji, ea nu mai vrea să tragă pentru el, în această comedie pe Internet care oferă versiunea sa asupra „certurilor” greco-germane din timpul crizei euro.

Însă oficialii europeni pot să stea liniştiţi. După ce aproape că a divorţat, cuplul, el Greco, un brunet nebărbierit, ea Germaine, o blondă crispată, va sfârşi prin a opta pentru reconciliere, aşa cum procedează în prezent Atena şi Berlinul cu scopul de a menţine coeziunea zonei euro.

O serie de publicaţii şi site-uri greceşti au prezentat sâmbătă această satiră, realizată de britanicul Bob Denham, care poate fi văzută pe YouTube sub titlul „A very european break up”.

Jucându-se cu stereotipurile psihodramei crizei datoriilor, realizatorul îşi înconjoară cuplul cu doi vecini, o spaniolă care îndeamnă la o apropiere şi un britanic care susţine o despărţire.

Referinţa la speculaţii ale pieţelor financiare cu privire la o ieşire a Greciei din zona euro este evidentă. Alte referinţe necesită mai multă atenţie, trimiţând la problema ratingului financiar sau a intervenţiilor Băncii Centrale Europene (BCE) în materie de achiziţionare de obligaţiuni.

„Vrem să arătăm că este posibil să faci un film comic abordând o problemă politică şi economică care influenţează toată Europa”, comentează realizatorul, citat de cotidianul grec Kathimerini.

Satira „aminteşte că există motive ca cele două ţări să continue să trăiască împreună. Este o poveste care vorbeşte despre Europa, nu doar despre Grecia şi Germania”, a adăugat Denham.

Potrivit Kathimerini, filmul a fost vizionat într-o singură săptămână de peste 130.000 de ori.

sursa:mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/video-viral-disensiunile-dintre-atena-si-berlin-transpuse-intr-un-film-satiric/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19