Categories: ExterneȘtiri

VIDEO Directori din cadrul Air France, la un pas sa fie linsati de angajati, dupa ce compania a anuntat ca ar putea renunta la 3.000 de salariati

Compania Air France a anuntat ca ar putea renunta la aproape 3.000 de angajati, ceea ce a declansat furia salariatilor, care i-au atacat pe reprezentantii conducerii companiei. Incidentele s-au soldat cu sapte raniti, dintre care unul – un agent de securitate – este in stare grava si a fost spitalizat, a anuntat conducerea Air France, citata de AFP. Cinci dintre cei sapte raniti sunt membri ai conducerii companiei.Doi paznici, dintre care unul a fost in coma, dar si-a revenit intre timp, se numara printre raniti, potrivit unui purtator de cuvant al companiei. Ceilalti 5 raniti sunt membri ai conducerii Air France, inclusiv directorul de resurse umane al companiei. Anuntul Air France privind o noua restructurare ameninta posturile a aproape 3.000 de angajati si a generat scene violente care afecteaza imaginea Frantei peste hotare.

Directorului de resurse umane al Air France, Xavier Broseta, i s-a strigat „demisia!”. Angajatii dezlantuiti i-au rupt camasa, iar Xavier Broseta a fost nevoit sa sara un gard pentru a scapa de furia protestatarilor, care au navalit peste conducere in timpul unei intalniri cu sindicatele. El „a scapat de la a fi linsat”, potrivit unui participant la intalnirea de la sediul companiei, de pe aeroportul parizian Roissy.

Aflat in vizita in Japonia, premierul Manuel Valls s-a declarat „scandalizat” de „aceste violente inacceptabila”: „Situatia companiei este dificila, insa nimic nu va justifica vreodata astfel de abordari.”

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

4 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

4 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

4 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago