Vicepreşedinte liberal, despre motivele creării alianţei majoritare fără PLDM

În cadrul emisinii „Tema de acasă” care s-a desfăşurat ieri la Radio Orhei, vicepreşedintele raionului din partea PL, Roman Boţan, a explicat de ce liberalii au intrat într-o alianţă majoritară, care a lăsat pe din afară PLDM.
Potrivit lui Boţan, după alegerile locale, atât PDM cât şi PLDM, care au câte 9 consilieri raionali, au iniţiat negocieri privind constituirea unei alianţe în Consiliul Raional (CR) Orhei . Propunerile PLDM nu au fost agreate din câteva motive. Liberalii au considerat inaccepabila intenţia liberal-democratilor de a-l readuce în funcţie pe precedentul ocupant al fotoliului de preşedinte a raionului. Mai apoi, le-a părut dubioasă propunerea de a oferi funcţia de preşedinte unui reprezentant al PL. Şi-a spus cuvântul şi nedorinţa categorică a PPEM de a se asocia cu PLDM. În acelaşi timp, înaintarea de către PDM a candidaturii lui Tudor Golub pentru funcţia de preşedinte a satisfăcut cererea formulată de PL ca fotoliul în cauză să fie ocupat de o persoană necompromisă.
Referindu-se la actuala majoritate din CR Orhei şi echipa de la conducerea raionului, Boţan a declarat că acestea lucrează consolidat şi că vor asigura stabilitatea şi rezultatele dorite în următorii 4 ani.
Amintim că la 2 săptămâni după alegerile locale de la mijlocul lunii trecute, a fost anunţată crearea alianţei majoritare “Pro-Europa” în CR Orhei. Aceasta este constituită din 9 consilieri PDM, 6 consilieri PL şi 4 consilieri PPEM. Cu votul covârştor al alianţei, preşedinte a fost ales Tudor Golub ( PDM), iar vicepreşedinţi – Roman Boţan, Sergiu Miron (PL) şi Ilie Rabii (PPEM)

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

4 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

4 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

4 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago