Select your Top Menu from wp menus

Un procuror din Edineț, trimis în judecată

Cauza penală de învinuire a procurorului din Edineț reținut acum două săptămâni a fost expediată în judecată. Acuzatorul de stat, învinuit de corupere pasivă, riscă până la 15 ani de închisoare, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cauză penală a fost pornită în februarie curent de către procurorul general, în baza denunțului parvenit de la o persoană care reclama acțiunile coruptibile ale procurorului. Denunțătorul era urmărit penal pentru furtul unui telefon mobil și procurorul care conducea urmărirea penală i-ar fi cerut 20 de mii de lei în schimbul încetării urmăririi penale.

Prin hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor, inculpatul, în vârstă de 42 de ani, care activa în cadrul organelor procuraturii începând cu anul 1998, a fost suspendat din funcție.

Pentru această infracțiune, norma penală prevede închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8 000 la 10 000 de unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-procuror-din-edinet-trimis-in-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19