Categories: RegiuneSocialȘtiri

Un bărbat din satul Hulboaca, muşcat de VULPE, se află în toiul tratamentului ANTIRABIC

Un locuitor al satului Hulboaca se află în toiul tratamentului antirabic, după ce a fost muşcat de o vulpe. Tratamentul care are o durată de 90 de zile şi constă din 6 doze de vaccin antirabic concentrat, se va încheia pe la mijlocul lunii decembrie.
Asta, deoarece nefericită întâlnire cu vulpea agresivă a avut loc la mijlocul lunii trecute. Cu urme adânci de colţi pe picior, bărbatul a mers imediat la punctul medical din localitate. De aici, a ajuns la medicul rabiolog de la Secţia Consultativă a Spitalului Raional şi în atenţia Centrului de Sănătate Publică (CSP)Orhei. Astfel, a fost exclusă imbolnăvirea care rămâne incurabilă până în ziua de azi.
Potrivit datelor CSP Orhei, adresările persoanelor muşcate de animale sălbatice, vagabonde sau domestice sunt frecvente. Şi săptămâna trecută a fost raportat un nou caz de plagă muşcată. Chiar dacă această cifră nu se compară cu 8 cazuri dintr-o singură săptămână de la mijlocul verii curente, numărul adresărilor la medic din cauza  muşcăturilor,  totalizează deja la cca 110 de cazuri, doar pe durata celor 9 luni expirate ale anului curent.  În aceeaşi  perioadă de timp,  rabia a fost confirmată la 6 animale.
Un număr mare de adresări vin din partea persoanelor încolţite de propriile pisici şi câini. Mai periculoase sunt, însă, muşcăturile animalelor necunoscute şi vagabonde, iar cele de jder sau vulpe aproape la sigur conţin virusul turbării.
Creşterea numărului de plăgi provocate de animale sălbatice, mai ales de vulpi, se explică şi prin faptul că în părţile Orheiului populaţia roşcatelor depăşeşte de câteva ori norma recomandată de o vulpe per hectar.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago