Select your Top Menu from wp menus

Un bărbat din satul Hulboaca, muşcat de VULPE, se află în toiul tratamentului ANTIRABIC

Un locuitor al satului Hulboaca se află în toiul tratamentului antirabic, după ce a fost muşcat de o vulpe. Tratamentul care are o durată de 90 de zile şi constă din 6 doze de vaccin antirabic concentrat, se va încheia pe la mijlocul lunii decembrie.
Asta, deoarece nefericită întâlnire cu vulpea agresivă a avut loc la mijlocul lunii trecute. Cu urme adânci de colţi pe picior, bărbatul a mers imediat la punctul medical din localitate. De aici, a ajuns la medicul rabiolog de la Secţia Consultativă a Spitalului Raional şi în atenţia Centrului de Sănătate Publică (CSP)Orhei. Astfel, a fost exclusă imbolnăvirea care rămâne incurabilă până în ziua de azi.
Potrivit datelor CSP Orhei, adresările persoanelor muşcate de animale sălbatice, vagabonde sau domestice sunt frecvente. Şi săptămâna trecută a fost raportat un nou caz de plagă muşcată. Chiar dacă această cifră nu se compară cu 8 cazuri dintr-o singură săptămână de la mijlocul verii curente, numărul adresărilor la medic din cauza  muşcăturilor,  totalizează deja la cca 110 de cazuri, doar pe durata celor 9 luni expirate ale anului curent.  În aceeaşi  perioadă de timp,  rabia a fost confirmată la 6 animale.
Un număr mare de adresări vin din partea persoanelor încolţite de propriile pisici şi câini. Mai periculoase sunt, însă, muşcăturile animalelor necunoscute şi vagabonde, iar cele de jder sau vulpe aproape la sigur conţin virusul turbării.
Creşterea numărului de plăgi provocate de animale sălbatice, mai ales de vulpi, se explică şi prin faptul că în părţile Orheiului populaţia roşcatelor depăşeşte de câteva ori norma recomandată de o vulpe per hectar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-barbat-din-satul-hulboaca-muscat-de-vulpe-se-afla-in-toiul-tratamentului-antirabic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19