Select your Top Menu from wp menus

Ultimele date privind situația epidemiologică prin infecția COVID-19, 14 mai

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a informat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a solicitat premierului Ion Chicu, el fiind președintele Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, să fie instituită starea de urgență de sănătate publică, în contextul controlului și prevenirii infecției cu COVID-19.

„În data de 15 mai se încheie starea de urgență în Republica Moldova. Reieșind, totuși, din situația epidemiologică, necesitatea menținerii măsurilor de sănătate publică, pentru prevenirea răspândirii infecției, în primul rând, pe platforma Punctului Focal specialiștii în domeniu au luat decizia și au recomandat instituirea stării de urgență de sănătate publică în continuare. Astfel, astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în condițiile legislației, s-a adresat președintelui Comisiei naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care este prim-ministru al Republicii Moldova, privind primirea acestei hotărâri de către comisia menționată în contextul necesității de a institui stare de urgență de sănătate publică. Această stare de urgență condiționează în continuare măsuri de prevenire și de control a infecției de COVID-19”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Menționăm că în R.Moldova au fost înregistrate ieri cele mai multe cazuri noi de infectare cu COVID-19, 225, iar astăzi au avut loc 9 decese, ceea ce reprezintă un record. 

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ultimele-date-privind-situatia-epidemiologica-prin-infectia-covid-19-14-mai/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19