SUA va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari

Statele Unite ale Americii va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari pentru a face față provocărilor, pentru a consolida democrația în țara noastră și pentru a reduce dependența de piețele din est. Anunțul a fost făcut astăzi de către administratoarea USAID, Samantha Power, în cadrul unei conferințe comune cu șefa statului, Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Președintele a mulțumit SUA, dar și USAID, pentru suportul acordat pe parcursul celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a solicitat susținerea în procesul de gestionare a crizei generate de războiul din Ucraina.

„Ce se întâmplă acum în satele ucrainene este îngrozitor. Imaginile cu atrocitățile comise în Bucea ne-au lăsat fără cuvinte. Milioane de oameni au fost nevoiți să fugă din cauza războiului, iar 96 de mii de ucraineni și-au găsit refugiu în țara noastră. Acum trebuie să ne consolidăm eforturile pentru a restabili pacea în Ucraina. Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile pentru a opri agresiunea militară rusă și pentru a preveni alte pierderi de vieți”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că țara noastră va resimți consecințele războiului încă mult înainte, însă a reiterat că autoritățile nu renunță la reformele planificate.

Administratoarea USAID a menționat că SUA va spori asistența pentru Republica Moldova și va oferi suport, inclusiv pentru sursele mass-media. „Admir Moldova pentru curajul și bunătatea de care a dat dovadă în procesul de gestionare a refugiaților. Aveți o inimă mare. Astăzi sunt fericită să anunț încă o sumă de 50 milioane de dolari pentru R. Moldova pentru a consolida democrația și pentru a reduce dependența de piețele Rusiei și de energia rusească. Vom continua să sprijinim reforma justiției și extinderea proiectelor de energie regenerabilă”, a conchis Power.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago