Select your Top Menu from wp menus

SUA va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari

Statele Unite ale Americii va oferi suport Republicii Moldova în sumă de 50 milioane de dolari pentru a face față provocărilor, pentru a consolida democrația în țara noastră și pentru a reduce dependența de piețele din est. Anunțul a fost făcut astăzi de către administratoarea USAID, Samantha Power, în cadrul unei conferințe comune cu șefa statului, Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Președintele a mulțumit SUA, dar și USAID, pentru suportul acordat pe parcursul celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a solicitat susținerea în procesul de gestionare a crizei generate de războiul din Ucraina.

„Ce se întâmplă acum în satele ucrainene este îngrozitor. Imaginile cu atrocitățile comise în Bucea ne-au lăsat fără cuvinte. Milioane de oameni au fost nevoiți să fugă din cauza războiului, iar 96 de mii de ucraineni și-au găsit refugiu în țara noastră. Acum trebuie să ne consolidăm eforturile pentru a restabili pacea în Ucraina. Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile pentru a opri agresiunea militară rusă și pentru a preveni alte pierderi de vieți”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că țara noastră va resimți consecințele războiului încă mult înainte, însă a reiterat că autoritățile nu renunță la reformele planificate.

Administratoarea USAID a menționat că SUA va spori asistența pentru Republica Moldova și va oferi suport, inclusiv pentru sursele mass-media. „Admir Moldova pentru curajul și bunătatea de care a dat dovadă în procesul de gestionare a refugiaților. Aveți o inimă mare. Astăzi sunt fericită să anunț încă o sumă de 50 milioane de dolari pentru R. Moldova pentru a consolida democrația și pentru a reduce dependența de piețele Rusiei și de energia rusească. Vom continua să sprijinim reforma justiției și extinderea proiectelor de energie regenerabilă”, a conchis Power.