Consumul moderat de vin este un obicei eficient împotriva depresiei, arată un studiu recent. Potrivit acestei cercetări, cosumul a două, pâna la șapte pahare de vin pe săptămână determină o scădere de 32% a riscului de apariție al depresiei.
Cercetători de la Universitatea din Navarra au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei și bărbați, fără simptome depresive sau probleme legate de alcool, scrie Agerpres.
În cadrul studiului, oamenii de știință spanioli au strâns periodic informații despre frecvența cu care subiecții consumau băuturi alcoolice, apoi au pus acest obicei în relație cu diagnosticul de depresie.
Rezultatele au arătat că vinul, consumat în cantități moderate, combate apariția depresiei datorită unor compuși care o acțiune neuro-protectoare. O altă explicație este și stilul de viață al consumatorilor prudenți. Aceștia au de obicei o alimentație sănătoasă și nu sunt sedentari.
Totodată, studiul menționează că abuzul de alcool ar putea fi o cauză a apariției depresiei și că vinul este benefic numai în catități moderate.
sursa: evz.ro
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…