Select your Top Menu from wp menus

STUDIU. Consumul moderat de vin este eficient împotriva DEPRESIEI

Consumul moderat de vin este un obicei eficient împotriva depresiei, arată un studiu recent. Potrivit acestei cercetări, cosumul a două, pâna la șapte pahare de vin pe săptămână determină o scădere de 32% a riscului de apariție al depresiei.

Cercetători de la Universitatea din Navarra au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei și bărbați, fără simptome depresive sau probleme legate de alcool, scrie Agerpres.
În cadrul studiului, oamenii de știință spanioli au strâns periodic informații despre frecvența cu care subiecții consumau băuturi alcoolice, apoi au pus acest obicei în relație cu diagnosticul de depresie.

Rezultatele au arătat că vinul, consumat în cantități moderate, combate apariția depresiei datorită unor compuși care o acțiune neuro-protectoare. O altă explicație este și stilul de viață al consumatorilor prudenți. Aceștia au de obicei o alimentație sănătoasă și nu sunt sedentari.
Totodată, studiul menționează că abuzul de alcool ar putea fi o cauză a apariției depresiei și că vinul este benefic numai în catități moderate.

sursa: evz.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/studiu-consumul-moderat-de-vin-este-eficient-impotriva-depresiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19