Select your Top Menu from wp menus

Statul vinde averea sa de şapte ori mai ieftin, dar nimeni nu vrea să o cumpere

Agenţia Proprietăţii Publice a scos la vânzare active în valoare de circa 930 de milioane de lei, inclusiv întreprinderi sau construcţii nefinalizate, a căror preţ a scăzut de 5-7 ori în ultimii trei ani.

Printre întreprinderile mari scoase la vânzare se numără Floare-Carpet, Viorica-Cosmetic şi Farmaco, dar sunt şi active mici, precum cluburi, grădiniţe, şcoli etc.

Cel mai mare preţ de vânzare îl are Societatea pe acţiuni Floare-Carpet, unde statul deţine 60% din acţiuni, pentru care cere 162 de milioane de lei. Producătorul de medicamente Farmaco a fost evaluat la un preţ de 82 milioane de lei, iar Viorica-Cosmetic cu 51 de milioane de lei.

Unele active sunt scoase de mai multe ori la vânzare, iar ca urmare a faptului că nu se vând costul acestora scade. Astfel dacă în anul 2008 pentru blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie cu terenul aferent de 9,07 hectare, se cerea un preţ de 600 de milioane de lei, anul trecut valoarea a coborât la 155 de milioane de lei, iar în prezent la doar 85 de milioane de lei, sau de şapte ori mai puţin.

Autorităţile nu exclud că până la toamnă să fie scos la privatizare şi pachetul de acţiuni pe care statul îl deţine la Banca de Economii.

În total luna iunie-iulie au fost scoase spre privatizare 55 de întreprinderi de stat. Majoritatea se va face prin intermediul Bursei de Valori, dar şi concursuri investiţionale.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/statul-vinde-averea-sa-de-sapte-ori-mai-ieftin-dar-nimeni-nu-vrea-sa-o-cumpere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19