Select your Top Menu from wp menus

Șeful Procuraturii Anticorupție confirmă veridicitatea noilor mărturii a primarului de Orhei

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție spune că procesul-verbal în care se conțin mai multe declarații a primarului de Orhei, Ilan Shor este probă în dosar. Într-o declarație pentru anticoruptie.md acesta s-a arătat nemulțumit de faptul, că documentul a devenit public spunând că probabil acest lucru a fost făcut de unul din avocații lui Veaceslav Platon.

Potrivit procesului verbal, datat cu 22 iunie, Ilan Shor recunoaște că în perioada în care a condus Banca de Economii a scos din bancă peste  50 de milioane de euro, prin inter ediul firmelor off-shore pe care le gestiona.

Operațiunea a fost făcută la solicitarea omului de afaceri Veaceslav Platon, iar firmele lui Shor au transferat acești bani pe contul unor firme ale lui Platon.

Veaceslav Platon este acuzat de spălarea a 800 de milioane de lei și se află în arest după ce a fost extrădat din Ucraina. Acesta respinge acuzațiile și susține că este victima unei răfuieli organizate de Vladimir Plahotniuc.

Primarul de Orhei, Ilan Shor se află în arest la domiciliu de la începutul lunii august, fiind acuzat într-un dosar care a fost deja transmis în judecată, de spălarea a 5 miliarde de lei. Avocații acestuia susțin că este nevinovat, la fel ca și într-un alt dosar, care încă nu a ajuns în instanță, în care Shor este acuzat de neglijență în serviciu pentru perioada când conducea Banca de Economii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/seful-procuraturii-anticoruptie-confirma-veridicitatea-noilor-marturii-a-primarului-de-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19