Select your Top Menu from wp menus

Se anulează sesiunea de Bacalaureat 2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării propune anularea examenelor de bacalaureat, iar diplomele să fie eliberate în baza mediilor din anii de liceu.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a anunțat în cadrul unui briefing, că au fost examinate câteva scenarii privind desfășurarea examenelor de bacalaureat, însă, riscul infectării cu COVID-19 în rândul elevilor, cadrelor didactice și al evaluatorilor este prea mare. Anularea examenelor de BAC, este cea mai potrivită propunere în situația actuală, consideră Igor Șarov.

„Vă prezint în continuare scenariu patru pe care îl considerăm cel mai realist. Anularea examenelor de bacalaureat și eliberarea diplomelor în baza mediilor anuale din perioada de liceu. Avantaje: eliminarea riscului de contaminare. Diploma de bacalaureat va avea aceeași valoare juridică pentru instituțiile de învățământ superior din țară și de peste hotare republicii în cazul emiterii unei hotărâri de Parlament corespunzătoare. Data obținerii diplomei nu va depăși data de 5 iulie 2020.”

Propunerea ministerului Educației urmează să fie aprobată de către Guvern în cadrul ședinței de astăzi. Totodată, cabinetul de miniștri urmează să decidă asupra anulării examenelor de absolvire a studiilor gimnaziale.

Potrivit datelor ministerului, în acest an sunt 17 459 de absolvenți de liceu.

sursa: radiochisinau.md