Select your Top Menu from wp menus

Sancțiunile pentru acumulări ilicite de bani în școli vor fi înăsprite

Sancţiunile pentru acumulări ilicite de bani în şcoli urmează să fie înăsprite. Declaraţia aparţine Ministrului Educaţiei Mihail Șleahtițchi.

În cadrul şedinţei organizate de Ministerul Educaţiei privind modalitățile de contracarare a plăților informale în instituțiile de învățământ, acesta a accentuat importanța actelor normative care ar prevedea sancțiuni pentru managerii și cadrele didactice antrenate în perceperea ilegală a surselor financiare de la părinți.

Potrivit Ministrului, încasările de bani de la părinți, de către persoanele fizice neautorizate, pentru varii motive, sânt interzise, iar participarea părinților la activitățile de susținere a instituției se bazează pe principiul exclusiv benevol.

”Ministerul Educației cunoaște despre plăți informale percepute de către managerii instituțiilor de învățământ, în afară de cele acumulate de către asociațiile părintești, cum ar fi la înmatricularea copiilor în grădiniță sau școală sau pentru diverse cadouri, ceea ce știrbește din imaginea școlii și a cadrului didactic, a relatat Viceministrul Educației, Tatiana Potâng.

S-a decis că ministerul urmează să modifice prevederile Regulamenului-tip de activitate a instituțiilor de învățământ preuniversitar pentru excluderea oricăror stipulări care ar presupune acumulări de bani de la părinți, în alte scopuri decât cele prevăzute în Legea învățământului.

De asemenea, urmează a fi efectuată o analiză a impactului Regulamentului cu privire la cooperarea instituțiilor de învățământ cu asociațiile obștești ale părinților, și se va acționa în funcție de rezultat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sanctiunile-pentru-acumulari-ilicite-de-bani-in-scoli-vor-fi-inasprite/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19