Sociologii Scott Golder şi Mi¬chael Macy, de la Universitatea Cornell din New York, au concluzionat în urma unei cercetări de doi ani, pe 2,4 milioane de persoane din 84 de ţări, că munca face oamenii nefericiţi.
Deşi rezultatele erau previzibile şi existau şi alte cercetări cu concluzii similare, cercetarea celor doi este cea mai cuprinzătoare de până acum, beneficiind de date în timp real, furnizate de reţeaua de socializare Twitter, scrie jurnalul.ro.
Practic, cei doi au monitorizat timp de doi ani mesajele postate pe Twitter ale 2,4 milioane de subiecţi din 84 de ţări, folosind un soft de monitorizare a limbajului. Cuvintele care descriu sentimente precum entuziasmul sau încântarea au fost întâlnite mult mai frecvent dimineaţa devreme, înainte de începerea programului de lucru şi seara târziu, după ce programul de lucru se sfârşise.
În schimb, în timpul orelor de program predominau cuvintele care descriau sentimente precum furia, stresul sau chiar teama.
sursa:jurnal.ro
În Republica Moldova astăzi este marcată Ziua Comemorării Victimelor Stalinismului. Aceasta este prilejuită comemorării celui…
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…