Select your Top Menu from wp menus

S-a dovedit ştiinţific: munca ne face nefericiţi. Studiu

Sociologii Scott Golder şi Mi¬chael Macy, de la Universitatea Cornell din New York, au concluzionat în urma unei cercetări de doi ani, pe 2,4 milioane de persoane din 84 de ţări, că munca face oamenii nefericiţi.

Deşi rezultatele erau previzibile şi existau şi alte cercetări cu concluzii similare, cercetarea celor doi este cea mai cuprinzătoare de până acum, beneficiind de date în timp real, furnizate de reţeaua de socializare Twitter, scrie jurnalul.ro.

Practic, cei doi au monitorizat timp de doi ani mesajele postate pe Twitter ale 2,4 milioane de subiecţi din 84 de ţări, folosind un soft de monitorizare a limbajului. Cuvintele care descriu sentimente precum entuziasmul sau încântarea au fost întâlnite mult mai frecvent dimineaţa devreme, înainte de începerea programului de lucru şi seara târziu, după ce programul de lucru se sfârşise.
În schimb, în timpul orelor de program predominau cuvintele care descriau sentimente precum furia, stresul sau chiar teama.
sursa:jurnal.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/s-a-dovedit-stiintific-munca-ne-face-nefericiti-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19