Select your Top Menu from wp menus

Rocade INTERESANTE în listele candidaţilor pentru CO Orhei

Cu doar o săptămână înainte de alegerile din 14 iunie, 7 formaţiuni politice şi-au modificat listele candidaţilor pentru funcţia de consilier orăşenesc Orhei.
Pe 6 iunie – ultima zi când acest lucru mai era posibil, în componenţa candidatilor au făcut schimbări PSRM, PCRM, PDM, PN, PL, PPEM-Iurie Leancă şi MSP Ravnopravie.
Cel mai radical a intervenit în listă MSP Ravnopravie. Dacă la început, 7 din cei 17 candidaţi aleşi de Ravnopravie pentru conducerea Orheiului erau persoane domiciliate în Chişinău, apoi în final numărul acestora s-a redus până la 4 chişinăueni, în frunte cu Ilan Şor, care aspiră şi la funcţia de primar de Orhei.
În lista modificată a Ravnopravie au apărut şi persoane mai cunoscute orheienilor. Pe locul 6 a ajuns fostul preşedinte al raionului, Evgheni Pisov. Acesta a fost chiar retrogradat cu o poziţie faţă de locul pe care îl ocupa nu demult în lista candidaţilor BEPPEM-Iurie Leancă. De asemenea, de astă dată în coborâre cu trei poziţii faţă de locul de odinioară de la BEPPEM-Iurie Leancă, în lista Ravnopravie a apărut Andrei Galesco, şef de secţie la Apă Canal Orhei.
Respectiv, BEPPEM Iurie Leancă i-a înlocuit pe cei doi candidaţi menţionaţi şi a operat şi alte modificări în lista proprie de 27 de persoane propuse la funcţia de consilier în CO Orhei.
Listele iniţiale şi finale ale acestor şi altor formaţiuni politice înscrise în cursa pentru CO Orhei vor fi în curând accesibile la rubrica Alegeri Orhei 2015.