Republica Moldova trebuie să ia măsuri imediate în lupta împotriva corupției și a spălării de bani, se arată într-un raport al Comisiei Europene referitor la regimul liberalizat de vize. Aceste acțiuni sunt necesare pentru a asigura o implementare continuă a cerințelor pentru anularea vizelor și o durabilitate a reformelor, se arată în raportul Comisiei Europene.
Comisia Europeană a analizat cum funcționează regimul liberalizat de vize cu țările din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia și Herzegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Montenegro și Serbia), precum și cu țările din Parteneriatul Estic (Republica Moldova, Georgia și Ucraina).
Raportul arată că deși cerințele ce țin de liberalizarea regimului de vize în țările menționate continuă să fie îndeplinite, sunt necesare acțiuni în domenii precum combaterea crimei organizate, a traficului de ființe umane și a bunurilor ilegale, a introducerii ilegale a migranților și a crimelor cibernetice. Pentru Republica Moldova călătoriile fără viză au intrat în vigoare în aprilie 2014, pentru Georgia – în martie 2017 și pentru Ucraina – în iunie 2017.
Trei persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice de pe teritoriul raionului Orhei, în săptămâna…
Rusia și Ucraina au ajuns la un „acord de principiu” privind o întâlnire între Volodimir…
Pe pagina web a Primăriei Orhei a fost publicat un anunț privind organizarea consultărilor publice…
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26 – 27 iulie 2025, în nordul…
Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova a aprobat, în ședința din 24 iulie 2025, proiectul…
În cadrul vizitei sale de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de…