Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova trebuie să ia măsuri imediate în lupta împotriva corupției și a spălării de bani

Republica Moldova trebuie să ia măsuri imediate în lupta împotriva corupției și a spălării de bani, se arată într-un raport al Comisiei Europene referitor la regimul liberalizat de vize. Aceste acțiuni sunt necesare pentru a asigura o implementare continuă a cerințelor pentru anularea vizelor și o durabilitate a reformelor, se arată în raportul Comisiei Europene.

Comisia Europeană a analizat cum funcționează regimul liberalizat de vize cu țările din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia și Herzegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Montenegro și Serbia), precum și cu țările din Parteneriatul Estic (Republica Moldova, Georgia și Ucraina).

Raportul arată că deși cerințele ce țin de liberalizarea regimului de vize în țările menționate continuă să fie îndeplinite, sunt necesare acțiuni în domenii precum combaterea crimei organizate, a traficului de ființe umane și a bunurilor ilegale, a introducerii ilegale a migranților și a crimelor cibernetice. Pentru Republica Moldova călătoriile fără viză au intrat în vigoare în aprilie 2014, pentru Georgia – în martie 2017 și pentru Ucraina – în iunie 2017.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-trebuie-sa-ia-masuri-imediate-in-lupta-impotriva-coruptiei-si-a-spalarii-de-bani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19