Categories: ExternePoliticȘtiri

Regina României împlineşte astăzi 91 de ani VIDEO

Regina Ana împlineşte astăzi 91 de ani. Soţia Regelui Mihai îşi petrece ziua alături de Majestatea Sa în Elveţia, unde abia s-au întors, după ce au petrecut toată vara la Săvârşin. Deşi se deplasează mai greu, Regina Ana se simte foarte bine.

Numele complet al reginei este Anne Antoinette Françoise Charlotte şi s-a născut la 18 septembrie 1923, în Paris. Este fiica prinţului René de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margaret a Danemarcei, nepoată a împărătesei Zita de Bourbon-Parma. În iunie 1948, s-a căsătorit la Atena cu Regele Mihai. Majestăţile Lor s-au cunoscut în toamna anului 1947, în Londra, la nunta Reginei Elisabeta a II a Marii Britanii.

Majestatea Sa Regina Ana a României: “Sunt o femeie obişnuită, care a avut bucuria şi fericirea să se căsătorească cu un om fantastic: Regele Mihai al României. Sunt fericită că sunt soţia lui”.

Regina Ana a fost ca un ghid pentru Regele Mihai, care, exilat de comunişti, a fost nevoit să înveţe să trăiască o viaţă simplă. Pentru a-şi creşte cele cinci fiice, Regele Mihai şi Regina Ana au deschis o fermă la care au crescut găini.

Regina Ana era obişnuită cu greutăţile. În adolescenţă fusese vânzătoare în New York, iar în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a luptat pe front.

Majestatea Sa Regina Ana a României: “Mai întâi caporal. Apoi am fost avansată la gradul de locotenent. La început, am condus o ambulanţă. Era o muncă foarte grea, pentru că vedeai atât de multă suferinţă. Tineri care ştiai că o să moară şi nu puteai face nimic pentru ei, decât, uneori, să-i ţii de mână”.

A primit decoraţia „Crucea de Război” a Franţei. După Revoluţia din 1989, când administraţia Iliescu-Roman i-a interzis Regelui Mihai să revină în ţară, Regina Ana a vizitat de mai multe ori România, pentru că ea nu avea interdicţie.

RadioOrhei

Recent Posts

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut, și…

o zi ago

Stranietăți – categoria de știri la care a plasat un site din Azerbaidjan reacția Maiei Sandu la protestele din Georgia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a comentat într-o postare pe rețeaua de socializare X (…

o zi ago

Primăria Orhei nu oferă raportul de monitorizare a achizițiilor pentru anul trecut

La o lună și jumătate de când a fost adresată o solicitare, Primăria Orhei așa…

o zi ago

Scade prețul gazelor naturale. ANRE a aprobat un nou tarif

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat un nou tarif pentru gazele naturale…

2 zile ago

Judecătoria Orhei a anulat decizia prin care o localitate din raion a aprobat sponsorizarea cu cetățeanul ruso-israelian Igal Shved

Decizia prin care consiliul sătesc Mîrzești din raionul Orhei a aprobat condițiile de sponsorizare a…

2 zile ago

Comunicat DSE Orhei: recomandări pentru lăcașele de cult în preajma Paștelui

Suntem în săptămâna patimilor, e săptămâna în care creștinii se pregătesc de sărbătorile pascale. Și…

4 zile ago