Select your Top Menu from wp menus

Regina României împlineşte astăzi 91 de ani VIDEO

Regina Ana împlineşte astăzi 91 de ani. Soţia Regelui Mihai îşi petrece ziua alături de Majestatea Sa în Elveţia, unde abia s-au întors, după ce au petrecut toată vara la Săvârşin. Deşi se deplasează mai greu, Regina Ana se simte foarte bine.

Numele complet al reginei este Anne Antoinette Françoise Charlotte şi s-a născut la 18 septembrie 1923, în Paris. Este fiica prinţului René de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margaret a Danemarcei, nepoată a împărătesei Zita de Bourbon-Parma. În iunie 1948, s-a căsătorit la Atena cu Regele Mihai. Majestăţile Lor s-au cunoscut în toamna anului 1947, în Londra, la nunta Reginei Elisabeta a II a Marii Britanii.

Majestatea Sa Regina Ana a României: “Sunt o femeie obişnuită, care a avut bucuria şi fericirea să se căsătorească cu un om fantastic: Regele Mihai al României. Sunt fericită că sunt soţia lui”.

Regina Ana a fost ca un ghid pentru Regele Mihai, care, exilat de comunişti, a fost nevoit să înveţe să trăiască o viaţă simplă. Pentru a-şi creşte cele cinci fiice, Regele Mihai şi Regina Ana au deschis o fermă la care au crescut găini.

Regina Ana era obişnuită cu greutăţile. În adolescenţă fusese vânzătoare în New York, iar în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a luptat pe front.

Majestatea Sa Regina Ana a României: “Mai întâi caporal. Apoi am fost avansată la gradul de locotenent. La început, am condus o ambulanţă. Era o muncă foarte grea, pentru că vedeai atât de multă suferinţă. Tineri care ştiai că o să moară şi nu puteai face nimic pentru ei, decât, uneori, să-i ţii de mână”.

A primit decoraţia „Crucea de Război” a Franţei. După Revoluţia din 1989, când administraţia Iliescu-Roman i-a interzis Regelui Mihai să revină în ţară, Regina Ana a vizitat de mai multe ori România, pentru că ea nu avea interdicţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/regina-romaniei-implineste-astazi-91-de-ani-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19