Re-VENIRE: şef nou-vechi în FRUNTEA Direcţiei Construcţii Orhei VIDEO

Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri (SCGCD) din cadrul Consilului Raional (CR) Orhei are un şef nou. Este, de fapt, o persoană care a mai ocupat această funcţie, până la alegerie locale din 2007.

În cadrul şedinţei în plen de săptămâna trecută, consilierii raionali l-au confirmat în funcţia de şef al SCGCD pe Ion Cocîrlă. Pentru această candidatură, care a fost selectată în urma unui concurs, au votat 30 din cei 35 de consilieri raionali.

Înainte de votare, consilierul Valeriu Covaş  (PPEM) şi-a exprimat speranţa că Ion Cocîrlă va avea o atitudine diferită faţă de cum a fost în perioada de până în anul 2007, când a mai ocupat funcţia respectivă. Covaş a amintit şi despre câteva cazuri, când lucrările de constucţii trezeau suspiciuni privind utilizarea banilor publici.
Un alt consilier, Vladimir Bobeică (PDM) a declarat că susţine candidatura lui Cocîrlă, chiar dacă aceasta a fost propusă fără a fi discutată la Biroul Politic al Organizaţiei teritoriale a PDM.

Ion Cocârlă a fost şef al Direcţie Construcţii în perioada când PCRM avea o reprezentare numeroasă în CR Orhei, iar raionul era condus de Evgheni Pisov. După înfângerea PCRM în alegerile locale din 2007, Ion Cocârlă a fost consilier din partea acestei formaţiuni. In anul 2010, împreună cu alţi câţiva consilieri, a anunţat că îi părăseşte pe comunişti. În prezent este secretar al Organizaţiei raionale a PDM.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago