Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Corupţia rămâne cea mai gravă problemă a Moldovei

Corupţia este cea mai gravă problemă care a afectat respectarea drepturilor omului în Republica Moldova în 2016. Incapacitatea Guvernului de a lua măsuri împotriva celor delegaţi pentru supravegherea securităţii bancare discreditează intenţia declarată a guvernului de a lupta cu fenomenul corupţiei.

Aceste concluzii se conţin în raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului la nivel mondial în 2016.

Potrivit raportului, alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut au fost marcate de o acoperire polarizată şi dezechilibrată din partea mass-media, de o retorică dură şi intoleranţă, lipsă de transparenţă în finanţarea campaniei electorale, un abuz al utilizării resurselor administrative, o campanie negativă intensă, precum şi o implicarea activă a bisericii în campania electorală. Totodată, mai mulţi cetăţeni aflaţi în străinătate nu au putut vota din cauza epuizării buletinelor de vot.

La capitolul corupţie şi lipsa transparenţei guvernamentale, Departamentul de Stat al SUA notează că Parlamentul a întârziat cu aprobarea unui pachet de legi cu privire la integritate, iar incapacitatea guvernului de a lua măsuri prompte împotriva persoanelor care au fost responsabile pentru supravegherea securităţii sectorului bancar discreditează intenţia declarată a guvernului de a lupta cu fenomenul corupţiei.

sursa: tvrmoldova.md

RadioOrhei

Recent Posts

CNA și procurorii au efectuat percheziții la Primăria mun. Orhei într-un dosar de corupție: 18 persoane bănuite dintre care 4 au fost reținute pentru 72 de ore

18 funcționari publici printre care primarul și viceprimarul or. Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai…

53 de minute ago

Percheziții ale CNA la Primăria Orhei. Primarul și viceprimarii orașului ar fi fost reținuți

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins vineri, 11 octombrie, la Orhei, într-un dosar pornit…

4 ore ago

Securitatea transportulului și gestionarea deșeurilor radioactive discutate de reprezentanți ai Agenției de Mediu

În perioada 1-4 octombrie 2024, reprezentanții Agenției de Mediu au participat la Atelier privind evaluarea amenințărilor…

23 de ore ago

Incidența maladiilor psihice în Republica Moldova a crescut anul trecut, comparativ cu 2022

Potrivit statisticelor naționale, în Republica Moldova se observă o creștere a afecțiunilor psihice, astfel incidența…

23 de ore ago

O companie din Elveția cronometrează cât timp petrec angajații la WC

O companie elvețiană de ceasuri a introdus o regulă care face ca mersul la toaletă…

23 de ore ago