Select your Top Menu from wp menus

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Corupţia rămâne cea mai gravă problemă a Moldovei

Corupţia este cea mai gravă problemă care a afectat respectarea drepturilor omului în Republica Moldova în 2016. Incapacitatea Guvernului de a lua măsuri împotriva celor delegaţi pentru supravegherea securităţii bancare discreditează intenţia declarată a guvernului de a lupta cu fenomenul corupţiei.

Aceste concluzii se conţin în raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului la nivel mondial în 2016.

Potrivit raportului, alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut au fost marcate de o acoperire polarizată şi dezechilibrată din partea mass-media, de o retorică dură şi intoleranţă, lipsă de transparenţă în finanţarea campaniei electorale, un abuz al utilizării resurselor administrative, o campanie negativă intensă, precum şi o implicarea activă a bisericii în campania electorală. Totodată, mai mulţi cetăţeni aflaţi în străinătate nu au putut vota din cauza epuizării buletinelor de vot.

La capitolul corupţie şi lipsa transparenţei guvernamentale, Departamentul de Stat al SUA notează că Parlamentul a întârziat cu aprobarea unui pachet de legi cu privire la integritate, iar incapacitatea guvernului de a lua măsuri prompte împotriva persoanelor care au fost responsabile pentru supravegherea securităţii sectorului bancar discreditează intenţia declarată a guvernului de a lupta cu fenomenul corupţiei.

sursa: tvrmoldova.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/raportul-anual-al-departamentului-de-stat-al-sua-coruptia-ramane-cea-mai-grava-problema-a-moldovei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19